ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΥ ΜΟΥΣΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ιστολόγιο αυτό παρουσιάζει το Πολιτιστικό Κέντρο που σκοπεύει να ιδρύσει στον Σελλά Μεσσηνίας η ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ ΜΟΥΣΑ. Η ημιορεινή ιστορική πολίχνη του Σελλά πρωτοιδρύθηκε ως οικισμός στα υστεροβυζαντινά χρόνια στα μέσα του 13ου αιώνα. Γεωγραφικά βρίσκεται στον Δήμο Τριπύλης και απέχει 12 χλμ. από την πόλη της Κυπαρισσίας. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες γνώρισε πολύ μεγάλο ποσοστό μετανάστευσης με αποτέλεσμα σήμερα να διαμένουν μόνιμα μόνον 20 περίπου οικογένειες. Με την ίδρυση του Πολιτιστικού Κέντρου ελπίζεται η επιστροφή των κατοίκων και σημαντική βελτίωση της περιοχής.

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Εβδομάδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Δρωμένων με τον γενικό τίτλο «ΠΑΜΕ ΣΕΛΛΑ».

[Πρόγραμμα στο στάδιο της προετοιμσίας, όχι τελικό]

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προτείνουμε έχει ως εξής:
Κυριακή 7 Αυγούστου Συναυλία Ελληνικής Μουσικής «Γιορτή του Ελληνικού Τραγουδιού» με το συγκρότημα «Απολλώνιος» του Μιχάλη Καραβασίλη στο Κάστρο της Κυπαρισσίας – θα προηγηθεί σύντομη εκδήλωση με ομιλία του Καθηγητή Παν. Μποσνάκη για το αναπτυξιακό μοντέλο και το Πολιτιστικό Κέντρο Σελλά Μεσσηνίας.
Δευτέρα 8 Παράσταση Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη στο Σελλά Μεσσηνίας. Θα προηγηθεί εμπνευστική ομιλία του Παν. Μποσνάκη για την απώτατη ιστορία του Καραγκιόζη και των θέατρο σκιών στα αρχαιοελληνικά χρόνια, καθώς επίσης για το σπήλαιο ιδεών του Πλάτωνα και την αρχή του Κινηματογράφου.
Τρίτη 9  Αυγούστου  Προβολή της Κινηματογραφικής Ταινίας  του Νίκου Αλευρά «Μία Ερωτική Οδύσσεια» με την συμμετοχή και παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη που θα συζητήσει μετά με το κοινό
Τετάρτη 10 Αυγούστου Αρχαιοελληνική Λειτουργία και Προδραμματικά Δρώμενα στον Ιερό Χώρο του Εκκλησιαστηρίου της Αρχαίας Μεσσήνης. Αρχαιοελληνικά όργανα και μουσική Μιχάλης Καραβασίλης «Απολλώνιος», οι μουσικοί του, και απαγγελίες-επιλογές κειμένων Παναγιώτης Μποσνάκης.
Πέμπτη 11 Αυγούστου Δραματοποιημένη παρουσίαση του μεγάλου επικού ποιήματος του Κυριάκου Κάσση «Ελληνόβιβλος» με την παρουσία και συμμετοχή του συγγραφέα.
Παρασκευή 12 Αυγούστου Προβολή της Κινηματογραφικής Ταινίας  του Θόδωρου Μαραγκού «Μάθε Παιδί μου Γράμματα» με την συμμετοχή και παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη που θα συζητήσει μετά με το κοινό.
Σαββάτο 13 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση της κωμωδίας του Μολιέρου  με την θεατρική ομάδα …..
Κυριακή 14 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση Μιμιάμβων του Ηρώνδα (Ελληνιστικό θέατρο του 3ου αιώνα π.χ.) Θεατρική διδ/λία Παν. Μποσνάκη, Σκηνοθεσία Νίκου Αλευρά. Ακολουθεί Ελληνικό και Αρχαιοελληνικό Γλέντι, Κρασοκατάνυξη με αυτοσχέδιες ιστορίες όλων των συμποσιαστών – ελεύθερο βήμα.
Δευτέρα 15 Αυγούστου Ελληνικό Πανηγύρι και συζήτηση για τις δυνατότητες πολιτιστικών δρωμένων και ανάπτυξης της περιοχής με πρόσκληση και προς επισήμους της πολιτείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου