ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΥ ΜΟΥΣΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ιστολόγιο αυτό παρουσιάζει το Πολιτιστικό Κέντρο που σκοπεύει να ιδρύσει στον Σελλά Μεσσηνίας η ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ ΜΟΥΣΑ. Η ημιορεινή ιστορική πολίχνη του Σελλά πρωτοιδρύθηκε ως οικισμός στα υστεροβυζαντινά χρόνια στα μέσα του 13ου αιώνα. Γεωγραφικά βρίσκεται στον Δήμο Τριπύλης και απέχει 12 χλμ. από την πόλη της Κυπαρισσίας. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες γνώρισε πολύ μεγάλο ποσοστό μετανάστευσης με αποτέλεσμα σήμερα να διαμένουν μόνιμα μόνον 20 περίπου οικογένειες. Με την ίδρυση του Πολιτιστικού Κέντρου ελπίζεται η επιστροφή των κατοίκων και σημαντική βελτίωση της περιοχής.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Επαφές με πιθανούς συνεργάτες είχε ο Πρόεδρος της Πολυτρόπου Μούσας κ. Παν. Μποσνάκης για το Πολιτιστικό Κέντρο Σελλά Μεσσηνίας. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί διάφορα πιθανά πλάνα κτιρίων κατάλληλων για το κέντρο. Εχουν εξεταστεί περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, τί είδους υπαίθριους χώρους θα περιέχει για θερινές δραστηριότητες και πιθανά αρχιτεκτονικά σχέδια. Ευκταίο θα ήταν να υπάρχουν τρία κτίρια που θα κατανέμονται ως εξής:
1) Βασικό κτίριο εκδηλώσεων, σεμιναρίων, βιβλιοθήκης, γραφείων, εστιατορίου, καφέ.
2) Ξενώνας με κλίνες για σπουδαστές και καθηγητές και άλλους φιλοξενουμένους
3) Κτίριο που θα στεγάζει το Κέντρο Ποίησης για την Πρωτοπορία και την Διαπολιτιστικότητα.
Επίσης, θα υπάρχουν και οι κατάλληλα διαμορφωμένοι υπαίθριοι χώροι.


1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας, έχω καταγωγή από το Σελλά κ θα ήθελα να μάθω πως προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις, πού, αλλά και πότε. Θα ήθελα πολύ να τις παρακολουθήσω, παρ' όλα αυτά δεν έχει τύχει να παραστώ ποτέ σε κάποια από αυτές. Επειδή υπάρχει αρκετή νεολαία πιστεύω πως αν γνωρίζαμε τον τόπο και τον χρόνο πραγματοποίησης τους θα είχε μεγάλη ανταπόκριση. Ελπίζω σύντομα να λάβω κάποια απάντησή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή